Grundskola 4-9 – Idrottsprofil

GRUNDSKOLA ÅRSKURS 4-9 – IDROTTSPROFIL

LA School of Sports är en grundskola i Landskrona kommun för årskurs 4-9. Våra elever erbjuds att ha sin specialidrott på schemat 3 dagar i veckan. Dessa lektioner utgör ”elevens val” och sker under skoltid med professionella instruktörer.

Våra elever kan välja mellan:

  • Fotboll
  • Ridning
  • Dans
  • Idrott
  • Hockey

Undervisningen sker av skickliga instruktörer från de klubbar som vi samarbetar med, vilka är Malmö FF (MFF-akademien), IF Lejonet, Landskrona Ridklubb och Landskrona Dansstudio.

LA School of Sports har inga krav på att eleverna tillhör dessa klubbar, utan elever kan fortsätta att träna och tävla för och i sina ordinarie klubbar på sin fritid. Skolans instruktörer håller gärna en dialog med elevernas ordinarie tränare för att på bästa sätt lägga upp träningsmomenten mot elevens mål.

Vi har elever från flera olika kommuner och klubbar som går hos oss vid LA School of Sports. Vi välkomnar elever med högt uppsatta mål likväl som nybörjare. Våra instruktörer möter varje elev där denne befinner sig och efter varje individs förutsättningar. Detta innebär att skolan inte har någon form av uttagningsprov för eleverna. Våra träningspass är individuellt anpassade för att möta varje elev.

Idrottslektionerna är förlagda till morgonlektionerna så att eleverna kan återhämta sig inför ordinarie träningar. Dock inte vissa lektioner ridning, där vi på grund av ett ökat intresse även har ett eftermiddagspass. Högstadieryttarna kör morgonpass och mellanstadieryttarna kör ett eftermiddagspass.

Genom att träna sin idrott 3 extra gånger i veckan utvecklas våra elever utöver det vanliga i sin idrott, och genom åren har vi haft många duktiga elever som idag utövar sin idrott på hög nivå.

Vid Landskrona School of Sports är det viktigaste att eleverna känner glädje och motivation i sin idrott. Den vilja och målmedvetenhet, gemenskap och glädje som finns inom idrotten följer med in i ordinarie skolundervisning och bidrar till elevernas höga trivsel och goda utveckling.

Om du har några frågor, eller om du vill komma och hälsa på för att se hur vår skola fungerar, så är du välkommen att kontakta oss här.

Vanliga frågor och svar

Är Landskrona School of Sports en vanlig grundskola med alla ämnen?

Ja! Vi fungerar som en vanlig grundskola och alla våra elever får full gymnasiebehörighet. Det som gör vår skola speciell är vår idrottsprofil. Våra elever tränar ridning, dans, hockey, fotboll eller extra idrott tre gånger i veckan under “Elevens val”, sen har de övriga lektioner som vanligt.

Måste mitt barn träna på elitnivå för att gå på en idrottsskola?

Nej! Vi är en liten grundskola i Landskrona vilket betyder att vi kan enkelt anpassa våra idrottslektioner för att hjälpa både nybörjare och de elever med mer erfarenhet. Att välja Landskrona School of Sport fungerar även för elever som gärna vill prova en ny sport, men inte har tid eller möjlighet att göra det på fritiden.

Vad är fördelarna med extra idrott under skoltid?

Hälsa, rörelse och motion är viktigt för barn i alla åldrar. För föräldrar som är oroliga brukar vi säga såhär:

Tänk dig att du tar en paus från ditt vanliga jobb – under arbetstid – för att gå ut i skogen och rida med din favorithäst, träna fotboll utomhus i den friska morgonluften, dansa till musik och glömma bort stress och oro eller åka fram på isen i full fokus.

Vi ser hur våra elever presterar bättre i de teoretiska ämnena, hur de mår bättre och har en bättre gemenskap på skolan.