GRUNDSKOLA 4-9 – IDROTTSPROFIL

LA School of Sports utvecklar dina talanger!

LA School of Sports är en grundskola för årskurs 4-9 där eleverna erbjuds att ha sin specialidrott på schemat 3 dagar i veckan. Dessa lektioner utgör ”Elevens val”.

Eleverna kan välja mellan fotboll, ishockey, ridning, friidrott, innebandy, E-sport samt dans.

Undervisningen sker av skickliga instruktörer från de klubbar som vi samarbetar med vilka är Malmö FF (MFF-akademien), IF Lejonet, Landskrona Ridklubb, IF Kronan, Landskrona Falcons, Landskrona Dansstudio och Area Academy.

LA School of Sports har inga krav på att eleverna tillhör dessa klubbar, utan de kan fortsätta träna och tävla för och i sina ordinarie klubbar på sin fritid. Skolans instruktörer håller gärna en dialog med elevernas ordinarie tränare för att på bästa sätt lägga upp träningsmomenten mot elevens mål. Vi har idag elever från ett stort antal kommuner och klubbar som går hos oss vid LA School of Sports. Vi välkomnar elever med högt uppsatta mål likväl som nybörjare. Våra instruktörer möter varje elev där denne befinner sig och efter varje individs förutsättningar. Detta innebär att skolan inte har någon form av uttagningsprov för eleverna.

Specialidrottslektionerna är förlagda till morgonlektionerna detta för att eleverna skall hinna återhämta sig inför  ordinarie träningar. Dock inte vissa lektioner ridning, där vi på grund av ett enormt ökat intresse har ett eftermiddagspass. Högstadieryttarna kör morgonpass och mellanstadieryttarna kör ett eftermiddagspass. Genom att träna sin idrott 3 extra pass i veckan utvecklas våra elever utöver det vanliga i sin idrott, och genom åren har vi haft många duktiga elever som idag utövar sin idrott på hög nivå.

Vid LA School of Sports är det viktigaste att eleverna känner glädje och motivation i sin idrott. Den vilja och målmedvetenhet, gemenskap och glädje som finns inom idrotten följer med in i ordinarie skolundervisning och bidrar till elevernas höga trivsel och goda utveckling.